Skønhedstips

Mangler du et overblik over de mest basale skønhedstips? Tips til de perfekte vipper eller hvordan du forskønner dit ansigt uden at bruge tusindvis af produkter? Få nemme skønhedstips og tricks, som du allerede kan tage i brug i din aftenrutine, eller gøre som en del af din dagligdag.


Hudpleje tips

Pleje af din hud

1. Gør det til en vane at give dig selv en mini-ansigtsbehandling én gang om ugen. Hvis du har normal til fedtet hud, anbefales det, at du bruger en muddermaske, som trækker urenheder og overskydende fedt ud af huden. Til dig, som har sart eller tør hud, anbefales det, at du bruger en fugtgivende maske, som plejer og nærer huden. ALTID husk halsen!

 

2. Exfolier gerne din en til to gange om ugen med en mild og skånsom peeling. Det går ind og fornyer gløden, fjerner døde hudceller samt at dun hud bedre kan optage næringen fra din creme. Husk at exfoliere din krop, så de døde hudceller ikke sidder og får dine ben til at se tørre og flagede ud om sommeren. Brug en skrubbehandske, en vaskeklud eller en bodyscrub under bruseren og vær opmærksom på tørre steder som albuer, knæ og hæle.

 

3. Brug en kropsolie på din hud lige efter badet, mens huden stadigvæk er våd. Det gør, at du bruger du meget mindre olie, og at olien trænger nemmere ind i den varme hud. Dup dig tør med håndklædet bagefter. Kroppen optager stort set alt, hvad vi smører os ind i. Det er derfor vigtigt, at det er ren næring, vi bruger til huden. Vælg gerne en koldpresset olie, der tørrer ret hurtig ind i huden, og som er neutral i duften. Det kan fx. være mandelolie, abrikoskerneolie, jojobaolie eller den helt almindelige kokosolie, som vi også bruger til madlavning.

 

4. En af de vigtigste skønhedstips inden for hudpleje er, at din hud skal gerne renses hver evig eneste dag – også selvom du måske ikke bruger makeup. Miljø og trafikforurening sætter sig på vores hud, og det kan tilstoppe porerne i huden og give urenheder, hvilket vi absolut ikke ønsker.

 

5. Du bør bruge en øjencreme, da huden under øjnene næsten er 40 procent tyndere end i resten af ansigtet.. Huden under øjnene ældes altså hurtigere end i resten af ansigtet, og det er her, man først får små linjer og dybere rynker. Brug derfor gerne en ekstra opstrammende øjencreme om dagen, gerne med solfaktor, og en mere fed og plejende creme til natten. Øjencremen du vælger, skal være efter din huds behov. Costume har en liste med deres favoritter, som kan hjælpe dig med, at finde den øjencreme, der passer til dig.


Få også tips til pleje af øjenvipper


Pleje af hår

Pleje af dit hår6. Når du vasker hår, så sørg for at afslutte med koldt vand i badet. Det varme vand åbner skællaget på hårstrået, og det kolde forsegler det nemlig igen. Det betyder altså, at håret vil fremstå blankere, da lyset bedre kan reflekteres i håret, hvis du afslutter med koldt vand. Spring også meget gerne en hårvask over, da det er hårdt for håret at blive vasker hver dag. Du kan i stedet bruge en tørshampoo, da det er mere skånsomt for håret. For at beskytte håret mest muligt, skal du droppe håndklædeturbanen. Vores hårstrå er nemlig meget sårbare, når de er våde. Hårstråene knækker derfor let, hvis håret vrides rundt i en turban lige efter badet. Dup håret forsigtigt med et håndklæde.

 

7. Du bør investere i en god hårbørste. Det er nemlig ikke lige meget, hvilken børste du bruger i dit hår. At børste hår slider det. Dog kan du minimere slider, hvis du nøjes med at børste håret, når det er vådt. Man kan få børster, som er designet til brug i vådt hår, fx. Wet Brush fra HH Simonsen.

 

8. Ligesom med dun hud, så giv dit hår ekstra kærlighed og pleje med en nærende hårkur. Én gang om ugen i 5-10 minutter kan virkelig gøre en forskel. Pak håret ind i den fugtgivende kur efter hårvasken, og husk, at håret skal være håndklædetørt, inden kuren fordeles. Ellers vil vandet forhindre de nyttige ingredienser i at trænge ordentligt ind i hårstrået. Sørg for at give dit hår en plejende og beskyttende kur om sommeren, mens du om vinteren skal gå efter en proteinrig og styrkende hårkur.

 

7. Når du føntørre hår, så børst altid dit hår inden. Når du børster dit våde hår, så start altid nedefra ved hårspidserne. Herfra skal du arbejde dig op mod hovedbunden, så undgår du nemlig de fleste hårknuder og knækket hår. ALTID brug beskyttelse mod varmen fra din føntørre. Et varmebeskyttende plejeprodukt vil være godt for at undgå varmeskader og udtørret hår. Brugen af det kolde og varme vand gælder også ved den kolde og varme luft. Den varme luft åbner skællaget på hårstrået og gør det lettere at style. Den kolde luft lukker skællaget igen. En god idé kan være at tørre håret med varm luft til at skabe det look, du ønsker. Afslut så med kold luft, så kommer der også mere hold på håret.

Se, hvordan du kan føntørre dit hår for at skåne det mest muligt:


Makeup tips

Tips til makeup10. Vælg din øjenskyggefarve efter om du har små eller store øjne. Du skal tænke over, hvad du gerne vil opnå med din makeup. Mørke farver skygger og får dine øjne til at syne mindre, og lyse farver åbner op og gør dine øjne større. Så har du små øjne, så vil det nok være en god idé at holde dig til de lyse farver. De mørke farver gør sig rigtig godt til en aftenmakeup, hvor looket godt kan tåle at være lidt mere intenst.

 

11. Kunne du tænke dig smukke vipper med et flot lag mascara? Start med at bukke dine vipper, medmindre du er født med buede vipper. Brugen af en vippebukker åbner øjenene, så du ser mere frisk ud. Men du må ALDRIG bruge den efter mascara, da det kan knække dine vipper. Læg derefter øjenskygge og eyeliner på inden mascaraen, da det vil drysse ned på vipperne. Start med at lægge mascara på de øverste vipper og derefter de nederste. Du kan godt lægge flere lag mascara, hvis du ønsker mere volumen og intens farve. Husk dog at bruge en vippekam til at rede klatter ud med.

 

12. For at indramme ansigtet bruger man contour og highlight. Mørke produkter skjuler, og lyse produkter fremhæver. Contouren lægges derfor lige under kindbenet, og highlighteren på kindbenet. Læg en smule highlighter på næseryggen, dog ikke på næsetippen! Du kan også bruge et bronzefarvet multiprodukt på kinderne, som giver varme og farve.

 

13. Ved du, hvordan man påfører concealer rigtigt? Concealeren skal påføres i en trekant under øjet. Denne metode gør, at du slippe af med mørke rande og trætte øjne. Trekanten skal gå fra yderste øjenkrog til inderste øjenhul og i en trekant ned mod næsen. Du giver ansigtet et løft og fjerner trætheden i ansigtet ved at oplyse dette område. Til at jævne concealeren ud med, kan du bruge fingrene. Varmen fra dine fingre får det til at smelte bedre ind i huden, så du får et naturligt look.

 

14. En foundation skal dække og skjule små skønhedsfejl, men ikke ligge som en kage på ansigtet. Det er derfor vigtigt at finde den helt rigtige farvenuance til dit ansigt. Når du skal teste farven, så gør det på din kæbelinje og ALTID i dagslys. ADLRIG på håndryggen, da den har en anden tone. Vælg den farve, som smelter sammen med huden. Vær dog opmærksom på, at din hud ændrer tone alt efter, om det er sommer eller vinter, så hav en foundation for hver årstid. Du kan både bruge fingrerne og en fondationpensel. Hovedreglen er at lægge et så let lag som muligt.

Se, hvordan du påfører foundation:


Negle tips

Tips til dine negle15. Tørre negle, der flækker og knækker, er ikke noget kønt syn, men med den rette nærende pleje kan der blive rettet op på det. Du kan brug E-vitamin-olie fra Sally Hansen til knækkede negle og tørre neglebånd. Det gør neglene mere fleksible og neglebåndene bløde. Flækker og spalter dine negle, så genopbyg dem ved hjælp af mikro-minerale ved hjælp af Miracle Cure fra Sally Hansen.

 

16. Vil du gerne have din neglelak til at holde længere? Inden du lakerer dine negle, skal du sørge for, at du skubber neglebåndene ned og fjerner de overskydende neglebånd. Derefter skal du fjerne fedtet fra dine negle. Det kan du gøre med neglelakfjerneren. Start med at lakere dine negle med et lag gennemsigtigt underlak. Det udjævner neglene og forhindrer misfarvning af neglen fra mørk neglelak. Det første lag af den farvede neglelak skal være tyndt. Start med et strøg i midten og derefter i siderne. Vent to minutter før du lægger det andet lag neglelak. Cirka to minutter efter det andet lag, påfører du et lag overlak, der beskytter farven. Læg et lag overlak hver anden dag. Det kan forlænge holdbarheden med mange dage.

 

17. Din kost kan være med til at styrke dine negle. For nogle af os trænger kroppen til lidt hjælp, før den kan skabe negle, der er stærke nok til at få den ønskede længde.

  • Keratin: Dine negle har brug for proteinet keratin, som især findes i kød fra kvæg, der har gået på græs.
  • E-vitamin: Cremer med E-vitamin er rigtigt gode til at genopbygge huden og neglene, så vælg en creme, som du kan smøre dine neglebånd og negle godt ind i hver dag.
  • Spis frø og nødder: Nødder og frø, som fx chiafrø og hørfrø, indeholder en masse sunde fedtstoffer, som er rigtigt vigtige for produktionen af sunde negle og sundt hår. Hørfrø skal knuses, før din krop kan optage fedtstofferne, så brug dem gerne i fx smoothies.
  • Biotin: B-vitamin som har stor betydning for væksten af både negle og hår. Så vælg at spise en kost, der er rig på biotin, hvis du gerne vil have fart på væksten. Søde kartofler og avocado indeholder bl.a. masser af biotin.

 

18. Sådan klipper du dine negle: Tag et dejligt bad, eller vask hænderne godt, inden du klipper dine negle. Varmen fra vandet er nemlig med til at blødgøre dine negle, de bliver nemmere at klippe, og du undgår, at de flækker. Klip små stykker af neglen ad gangen, og fil til sidst for et godt finish, når du har fundet den længde, du ønsker, at dine negle skal have. Fil dine negle mindst én gang om ugen. Den perfekte form er at lade neglen følge formen på “månen”, dvs. den hvide runding i bunden af neglen.

 

De årlige udgifter til kosmetik og parfume har været stigende siden 2007

At må mere op i sig selv og bruge mere tid på sig selv har været en stigende tendens de seneste år. Statistik fra USA viser, at de gennemsnitlige årlige udgifter til kosmetik, parfume og produkter til badet pr. forbrugerenhed i USA fra 2007 til 2019 (i amerikanske dollars) har en stigende tendens. I 2019 udgjorde de gennemsnitlige årlige udgifter til produkter til kosmetik, parfume og badebehandling ca. 197 dollars pr. forbrugerenhed i USA.

Kilde: Statista.com